Gemeente overweegt overname van gemeentelijke bosgebieden door professionele partij

DRIEBERGEN Na de beslissing van de Gemeente Utrechtse Heuvelrug om geen geld meer in de Heidetuin te steken heeft belangenvereniging Tussen Heuvelrug & Wetering (THW), dat een groen en stijlvol Driebergen-Rijsenburg nastreeft, langs verschillende sporen geprobeerd de toekomst van de Heidetuin veilig te stellen.

Een massief communicatie offensief via de krant en sociale media leverde veel steunbetuigingen op die THW in stelling heeft gebracht bij de gemeente door te laten zien hoe sterk de Heidetuin leeft bij de bevolking van Driebergen-Rijsenburg. Ook heeft THW de mogelijkheid afgetast om de regie over de Heidetuin over te nemen van de gemeente. Hiervoor is een aantal potentiĆ«le sponsors benaderd. 

Het bestuur van de belangenvereniging heeft geconcludeerd dat deze route voor THW niet de voorkeur heeft. Met de gemeente is in de afgelopen periode een overlegproces op gang gekomen waarbij de Heidetuin onderdeel wordt van een bredere overname van gemeentelijke bosgebieden door een professionele partij.  THW is hierbij als belanghebbende en als deskundige betrokken. Zij hebben goede hoop, dat hier in de tweede helft van dit jaar, een oplossing uit voortkomt die de toekomst van de Heidetuin veilig kan stellen. 

Vandaag een aantal verse foto's gemaakt van de Heidetuin waarin de werkelijke (slechte) toestand niet zichtbaar is. Het kost helaas moeite om nog een paar foto's te kunnen maken dat de 'glans' van het ooit zo mooie park nog enigszins weergeeft. Bron: Tussen Heuvelrug en Wetering