Vrachtwagen vast in Maarns tunneltje. VVD raadslid Evert de Boer wil actie

‪MAARN Met enige regelmaat rijden bestelbusjes en vrachtwagens zich klem in het tunneltje in het centrum van Maarn. VVD raadslid Evert de Boer wil actie en stelt vragen.

 ‪Zaterdag 1 februari was het weer raak. Bij het tunneltje onder de A12 en de spoorlijn Utrecht-Arnhem in het centrum van Maarn reeds een gehuurde bestelbus zich vast in het viaduct. ‬En dat is niet de eerste keer. Hoewel op het viaduct duidelijk staat aangegeven dat de maximale doorrijhoogte 2,5 meter is. Naast het feit dat zo’n aanrijding gevaarlijk kan zijn voor de voetgangers op het naastliggende trottoir betekent het ook dat gedurende de tijd dat de vrachtwagen klem zit de tunnel niet gebruikt kan worden door de hulpdiensten.‬

VVD raadslid Evert de Boer wil actie om dit in de toekomst te voorkomen en stelt daarom een serie vragen aan het college:

  • Is geregistreerd hoe vaak dat in de afgelopen jaren op deze plaats is voorgekomen?‬
  • Is het misschien verstandig om een extra aanduiding aan te brengen? Gedacht kan worden aan: dwarsliggers enkele meters voor de tunnel op doorrijhoogte. Zodat de chauffeur tijdig een waarschuwing krijgt dat zijn wagen te hoog is; Waarschuwingsborden op ooghoogte vóór de tunnel of een andere (onbekende) voorziening‬.
  • Is er iets bekend over de kosten? Te denken valt aan de maatschappelijke kosten (hulpdiensten) en de directe kosten voor de gemeente (opruim- en herstelwerkzaamheden).‬