Burgemeesters besteden aandacht aan Veteranendag

Burgemeesters in de regio vragen vandaag aandacht voor de veteranen tijdens Veteranendag, die dit jaar i.v.m. corona online gevierd wordt.

Hans van der Pas (Rhenen): "Vandaag is het Veteranendag! Een jaarlijks eerbetoon aan alle ruim 100.000 Nederlandse veteranen die ingezet zijn in dienst van de vrede, nu en in het verleden. Applaus voor onze veteranen, ook in Rhenen." 


Iris Meerts (Wijk bij Duurstede): "Vandaag is het Veteranendag. De dag waarop Nederland de veteranen bedankt, die zijn ingezet in dienst van de vrede - nu en in het verleden. Vanwege Corona is deze dag anders dan normaal maar ik wens iedereen, en de veteranen in het bijzonder, toch een mooie dag."


Frits Naafs (Utrechtse Heuvelrug): "Het college van de gemeente Utrechtse Heuvelrug heeft dinsdag vergaderd en stil gestaan bij Veteranendag 2020. De Veteranen hebben een bijdrage geleverd aan onze vrijheid."


Gert-Jan Kats (Veenendaal): "Vandaag is het Veteranendag. In Veenendaal ontvangen we onze Veense Veteranen om ze te eren. Helaas lukt dat in 2020 vanwege de coronamaatregelen niet. Ik stuurde ze een kaart om ze hart onder de riem te steken!"