College wil aula gemeentelijke begraafplaats Maarn verkopen

MAARN Het college van burgemeester en wethouders van gemeente Utrechtse Heuvelrug heeft besloten om de aula op de gemeentelijke begraafplaats in Maarn te verkopen. De reden hiervan is dat aula’s exploiteren geen gemeentelijke taak is. Al eerder zijn de aula’s van Amerongen en Leersum verkocht.

Dit besluit sluit aan op de door de gemeenteraad vastgestelde toekomstvisie begraafplaatsen. Op basis van een uitgebreid participatietraject met (lokale) begrafenisondernemers blijkt de aula in Driebergen-Rijsenburg zonder aanzienlijke bijdrage van de gemeente niet verkoopbaar. Daarom is besloten om deze aula vooralsnog aan te houden.

Wethouder Boonzaaijer zegt in een reactie: “Het exploiteren van een aula is geen gemeentelijke taak. Op basis van een zorgvuldig participatief proces hebben we voor de aula Maarn een geschikte kandidaat gevonden. Het gebruik van de aula blijft voor iedereen mogelijk. De nieuwe eigenaar gaat de inrichting van de aula moderniseren. | Bron: gemeente Utrechtse Heuvelrug Lees meer

Foto: Google Streetview