Politie Veenendaal houdt samen met burgers 2 verdachten aan na overval op supermarkt en mishandeling

RENSWOUDE Vrijdagavond 26 juni 2020, omstreeks 19:16 uur, kreeg de politie Veenendaal de melding dat er op de Van Arckelweg te Renswoude een man werd vast gehouden. Het was op dat moment nog onduidelijk wat er precies plaats gevonden had.

Kort hierna werd duidelijk dat het om een verdachte van een winkeldiefstal bij de plaatselijke supermarkt ging. De winkeldiefstal zou gepleegd zijn door 2 mannen die er vandoor waren gegaan.  Ook werd duidelijk dat een 19-jarige Renswoudse medewerker van de supermarkt mishandeld was door de verdachten. Omdat één verdachte nog voortvluchtig de vlucht was, reden er diverse eenheden naar Renswoude.

Eenheden van de politie heden gingen samen met behulpzame inwoners op zoek naar de tweede verdachte  Inwoners hadden foto’s gemaakt van de verdachten. Dit hielp ons en de inwoners in de opsporing. Na korte tijd werd hij  door de politie op Het Overbosch klem gereden en in samenwerking met inwoners van Renswoude aangehouden.

De respectievelijk 23-jarige en 26-jarige Poolse verdachten zonder vaste woon-of verblijfplaats zijn na de aanhouding overgebracht naar bureau Veenendaal. Omdat de 26-jarige tijdens het transport erg vervelend gedrag vertoonde kregen de collega’s die hem overbrachten naar bureau Veenendaal toestemming om met O en G (optische-en geluidsignalen) naar het bureau Veenendaal te rijden. De opsporing en aanhoudingen zijn weer een mooi voorbeeld van burgerparticipatie. De recherche van ons team heeft de zaak in behandeling. | Bron: Politie Veenendaal Lees meer