Regio 90 wil graag door in Utrechtse Heuvelrug en Wijk bij Duurstede

LEERSUM 31 december 2020 eindigt de aanwijzing van het Commissariaat van de Media aan de stichting Lokale Omroep Heuvelrug en Kromme Rijn (REGIO 90) als lokale publieke media-instelling voor Utrechtse Heuvelrug en Wijk bij Duurstede.

Regio 90 heeft het commisariaat via e-mail laten weten dat zij in aanmerking wenst te komen voor een verlenging voor de komende 5 jaar. Voordat het Commissariaat een beslissing neemt, dienen de gemeenteraden van Utrechtse Heuvelrug en Wijk bij Duurstede het Commissariaat te adviseren.

Begin dit jaar heeft burgemeester Naafs van Utrechtse Heuvelrug zich nog uitgelaten over de toekomst van Regio 90. Het college ziet graag dat het lokale radiostation zich aansluit bij de samenwerking tussen Slotstad RTV en Regio TV de Bilt. Dit is in lijn met landelijke plannen voor het inrichten van regionale omroepen. Voor een zelfstandige toekomst met alleen plaatjes draaien ziet het college geen mogelijkheden. De gemeente verstrekt Regio 90 jaarlijkse subsidie ter grootte van ongeveer €25.000,=.

Begin dit jaar wilde Regio 90 nog uitbreiden richting Rhenen. Deze plannen werden halsoverkop ingetrokken toen bleek dat hiervoor geen draagvlak was. De gemeenteraad dient uiterlijk voor 9 oktober 2020 een besluit te nemen over de toekomst van Regio 90. | Bron: Heuvelrug.nl Lees meer


Foto: Regio 90