Drukke avond voor brandweer in de regio door stormschade. Leersum zwaar getroffen door valwind. Pand Heuvelrugparket op een haar gemist

HEUVELRUG Een drukke avond voor de diverse brandweerposten in Utrechtse Heuvelrug en omgeving na een pittige zomerse regenbui vanavond. 

Incidentenwebsite P2000 Utrecht meldt een forse lijst incidenten en stormschades in de regio; o.a. een brand in een woning aan de Groenhoek Driebergen en diverse stormschades op Valkenheide Maarsbergen, Tussen de Dreven in Driebergen, aan de Karolingersweg in Wijk bij Duurstede, aan de Industrielaan in Veenendaal Davelaar Woudenberg aan de Barneveldsestraat Renswoude 

Met name in Leersum zijn op dit moment veel omgevallen bomen. Het dorp lijkt getroffen te zijn door een zogenaamde. 'Downburst' of valwind. Overal in het dorp is de brandweer bezig de schade op te ruimen. Bomen liggen om aan de Kerkweg, Julianalaan, Boerenzwaluw, Broekhuizerlaan, Boerenbuurt, Hittekamp en aan de Nieuwe Steeg. 

Aan de Kerkweg is enorme tak afgebroken in het geitenweitje bij Ben van den Broek. Gelukkig is geen van de dieren geraakt. Aan de Boerenzwaluw ligt een boom tegen een huis en is er lichte schade aan een auto. Het pand van Heuvelrugparket aan de Rijksstraatweg in het centrum van Leersum ontsnapte ternauwernood aan een omgevallen boom. Aan de Hittekamp trok een gesneuvelde boom een lantaarnpaal in z’n val mee.


Boom mist pand Heuvelrugparket op een haar na
Stormschade aan de Nieuwe SteegHoge bomen vangen veel wind. 20 meter hoge beuk aan de Broekhuizelaan loopt stormschade op.


Boom aan de Hittekamp neemt lantaarnpaal mee in zijn val. Foto: Regio 90