Aanleg fietdetectiesysteem Donderbergrotonde vertraagd. Stedin heeft 14 weken nodig om elektriciteit aan te leggen

LEERSUM Iedereen, gemeente Utrechtse Heuvelrug, provincie Utrecht, gedeputeerde Schadelee en uitvoerder Heijmans staan in de startblokken voor het aanleggen van de Bikescout, een fietserdetectiesysteem op de gevaarlijke Donderbergrotonde in Leersum. Het systeem dat de Donderberg veiliger zal maken, zou aanvankekijk aangelegd worden voor de start van het schooljaar. Helaas is dat niet gelukt. Nieuwe deadline was nu voor de herfstvakantie.

Netwerkbeheerder Stedin gooit echter roet in het eten, waardoor het nog maar de vraag is, of het er dit jaar nog van komt. Stedin wil pas in week 49 de elektriciteit in orde maken. Er is van alle kanten druk uitgeoefend maar ze willen het niet naar voren halen. De kans bestaat nu dat weersomstandigheden een argument worden om het nog verder uit te stellen.

De werkgroep Donderbergrotonde Dorpsnetwerk Leersum doet een dringende oproep aan Stedin om de aanleg toch in de herfstvakantie gebeuren voordat de scholieren weer in het donker over de rotonde moeten fietsen.| Via Werkgroep Donderbergrotonde Dorpsnetwerk Leersum


Foto: Google Maps