Sinterklaasfeest voor alle kinderen

HEUVELRUG De organiserende comités van het Sinterklaasfeest in Maarn-Maarsbergen, Amerongen, Leersum, Doorn en Driebergen-Rijsenburg hebben vandaag bijgaand bericht doen uitgaan, waarin zij oproepen tot een Sinterklaasfeest voor alle kinderen.

Het Sinterklaasfeest komt weer dichterbij. Een feest waar sinterklaascomités, maar natuurlijk alle kinderen en hun ouders ieder jaar enorm naar uitkijken. Alle comités doen ieder jaar hun best om er een ware happening van te maken. Maar helaas verlopen de voorbereidingen van het Sinterklaasfeest in de dorpen van de Utrechtse Heuvelrug dit jaar helemaal anders in verband met het coronavirus.


Tijdens de voorbereidingen hebben de comités ook hun ogen niet gesloten voor de discussie in de samenleving over de kleur van de Pieten. Zij vinden het belangrijk dat iedereen zich veilig en gelijk behandeld voelt. Zij respecteren dan ook artikel 1 van de Grondwet, waar dit in is opgenomen. Streven naar gelijke behandeling begint bij elkaars meningen te respecteren zonder op voorhand te veroordelen en te polariseren.


Als comités houden zij er rekening mee dat de samenleving nu eenmaal aan verandering onderhevig is. En veranderingen roepen gevoelens op bij mensen. Zo ook over dit onderwerp. Binnen de comités zien ze duidelijk de bereidheid om rekening te houden met de gevoelens die er in de samenleving zijn. We gaan zorgvuldig om met de veranderingen die er bij het vieren van het sinterklaasfeest komen kijken, zowel voor de samenleving als geheel maar zeker ook voor de mensen die zich al jaren met hart en ziel inzetten voor dit unieke kinderfeest.


Bij de komende Sinterklaasvieringen staat diversiteit en inclusie voorop. Zij streven er naar dat het Sinterklaasfeest een afspiegeling zal zijn van de samenleving en dat iedereen zich zoveel als mogelijk vertegenwoordigd voelt. Het uiteindelijk doel is om het voor iedereen een aangenaam kinderfeest te laten zijn.


De organiserende comités van het Sinterklaasfeest in Maarn-Maarsbergen, Amerongen, Leersum, Doorn en Driebergen-Rijsenburg