Stroom klachten vuurwerkoverlast in Utrechtse Heuvelrug zwelt aanHEUVELRUG Vrijwel dagelijks plaatsen inwoners uit Utrechtse Heuvelrug klachten over vuurwerkoverlast. De website www.vuurwerkoverlastuhr.nl heeft inmiddels meer dan 50 klachten geregistreerd. De meeste klachten gaan over harde knallen van vuurwerk dat voornamelijk 's avonds laat of 's nachts wordt afgestoken.

"Rond middernacht moest blijkbaar een verjaardag met vuurwerk ingeleid worden. Rechtop in bed met buurthonden die blaffend tekeer gingen en onze katten onder het bed. Absurd."

"Heel veel honden die blaffen, superoverlast. Doe er wat aan. Zou verboden moeten worden. Vreselijk!"

"Een flinke knal thv Tuilland/Padland in Doorn. We schrokken ons rot, een kind dat al in bed lag kwam naar beneden. Was zich ook rot geschrokken."

"Helaas om 22:30 uur weer enorme bom met schokgolf in de tunnel bij NS en t/m 23:00 uur een aaneenschakeling van knallen aan de oostkant van het dorp. "

"Word hier helemaal gek van! Het gaat het hele jaar door en wordt steeds erger. Worden hier trillend 's nachts wakker en de hond is doodsbang. Veiligheidsgevoel? Nee niet in mijn buurt."

"Zowel hier in de buurt als verder weg knallen zelfs mega knallen. Mijn hond is alweer overstuur."

"Vrijdag avond 22.00 uur harde knallen mijn ramen trillen, ging rond 23.00 hondje uitlaten,helaas weer giga knallen."

"Burgemeester doe iets tegen de de carbid. Verbied het in het dorp Driebergen!"

"Vrijwel elke dag zijn er knallen. Dit begon al in oktober. Mijn hond is zo bang en durft bijna het huis niet meer uit, ook als er niets is. Dit gebeurt nu voor de derde avond op een rij.

"De laatste weken wordt er iedere nacht minimaal één keer een vuurwerkbom afgestoken. Het huis trilt ervan en onze hond is iedere keer weer van slag.

"Harde knal industrieterrein Amerongen. Honden meteen overstuur."