Jaarwisseling in Utrechtse Heuvelrug zonder grootschalige veiligheidsincidenten verlopen


HEUVELRUG De jaarwisseling in Utrechtse Heuvelrug is zonder grootschalige veiligheidsincidenten verlopen. Er was geen (grootschalige) inzet van de politie nodig, hetgeen duidelijk maakt dat de sfeer gemoedelijk en veelal rustig was.  De geleden schade door de jaarwisseling 2023 – 2024 bedroeg 12.440 euro, iets meer dan vorig jaar.

Groenhoek
Gezien de jaarwisseling 2022-2023 en de periode voor afgelopen jaarwisseling (2023-2024), waarin er toch wat incidenten waren in de Groenhoek, is besloten om tijdelijk cameratoezicht in te stellen in de Groenhoek. Er waren wat kleine incidenten: twee autobranden en er is vuurwerk bij een woning naar binnen gegooid. Door middel van aanwezige camera’s kon een verdachte worden. aangehouden.De mobiele eenheid was paraat maar niet ingezet. Het is duidelijk dat de Groenhoek vraagt om een langdurige en brede aanpak om de leefbaarheid te borgen. Uitgangspunt is dat een herhaling van voorgaande jaren niet wordt getolereerd.

Bij het jeugdhonk in Amerongen is helaas een aantal ruiten vernield. Deze zijn op de avond zelf nog dichtgetimmerd en het toezicht is daar geïntensiveerd. Er is nog geen verdachte in beeld.
Voor het carbidschieten gold een meldingsplicht. Voor de afgelopen jaarwisseling zijn er geen meldingen ingediend.

Het lokaal vuurwerkverbod heeft ondanks alle inspanningen nog niet geleid tot een duidelijke vermindering van het afsteken van consumentenvuurwerk. Dit vergt tijd, waarbij de ogen grotendeels gericht zijn op de ontwikkelingen omtrent landelijke wet- en regelgeving.