SGP: Luiers apart inzamelen is weggegooid geld


HEUVELRUG Twee jaar geleden is de gemeenteraad begonnen met een debat over beprijzen van met name restafval. Restafval is de duurste stroom om te verwerken en er moet dus gestimuleerd worden dit terug te dringen. 

Al langer zijn de kosten voor verwerking van restafval een probleem in Utrechtse Heuvelrug, maar door de continue stijgende tarieven werd het tijd worden om daar een besluit over te nemen. Ook een conclusie van een enquête, gehouden onder de inwoners met 1500 reacties, was dat Utrechtse Heuvelrug restafval moet gaan beprijzen.

Maar wat moeten we met al die luiers? Luiers wordt en verbrand samen met het overige onbruikbare restafval en dat is anno 2024 nog steeds zo. BVHlokaal wil daarom geen onderzoek voor een apart inzamelingstraject voor luiers. De partij ziet geen reden om nú te onderzoeken of een apart traject nodig voor babyluiers. Er is nog steeds geen goede systeem in Nederland dus onderzoek naar het apart inzamelen in de Utrechtse Heuvelrug is weggegooid geld omdat we de uitkomst al weten: de luiers belanden bij het restafval! Bron: BVHlokaal