27 maart - Frans Hals. Lezing over de Overzichtstentoonstelling

DRIEBERGEN Kunstlezing door Marina Marijnen over Frans Hals – Overzichtstentoonstelling die van 16 februari t/m 9 juni te zien is in het Rijksmuseum Amsterdam, waarover kunsthistorica Marina Marijnen boeiende achtergrondverhalen vertelt.

Na succesvolle tentoonstellingen over de Late Rembrandt (2019) en Johannes Vermeer (2023) wordt Frans Hals (1582-1666) vanaf 16 februari met een groot overzicht met meer dan vijftig topwerken in het Rijks geëerd. Ook deze expositie belooft een onvergetelijke ervaring te worden. Met welk superlatief zal directeur Taco Dibbets deze blockbuster nu weer aanprijzen? A once in a lifetime experience en Now or Never zijn al vergeven!

De bezoeker krijgt de unieke kans om Frans Hals meesterlijke toets van heel dichtbij te bezien. De bewondering voor zijn werk die -we kunnen ons dat nu nauwelijks meer voorstellen- in de loop van de 18 e eeuw was weggezakt, kreeg in de 19 e eeuw een nieuwe impuls. De schilderijen van Frans Hals zetten talloze Franse impressionisten in vuur en vlam. Toen kunstenaars als Monet, Manet en tijdgenoten de losse, schetsmatige toets van Frans Hals in het pas geopende Stedelijke museum van Haarlem zagen, herkenden zij in hem een geestverwant: …’ Mais Frans Hals, c’est un moderne!’…

Informatie en aanmelden: www.uitdekunstmarina.nl