Aanleg Doorfietsroute Utrecht Science Park - Veenendaal gestart


DOORN-LEERSUM Maandag 4 maart start de aanleg van delen van de doorfietsroute tussen het Utrecht Science Park en Veenendaal in opdracht van de provincie Utrecht. De doorfietsroute gaat vanuit Utrecht Science Park via Bunnik, Odijk, Driebergen, Doorn, Leersum en Amerongen naar Veenendaal en is 33 km lang.


De eerste werkzaamheden vinden plaats aan het fietspad van de Leersumsestraatweg/Rijksstraatweg (N225) tussen Doorn en Leersum. Het gaat hierbij vooral om groot onderhoud. Het fietspad wordt van nieuw asfalt voorzien en waar mogelijk verbreed met grasbetontegels. Ook wordt er nieuwe markering aangebracht. Hierdoor wordt het fietspad beter zichtbaar en veiliger. De werkzaamheden starten maandag 4 maart en duren naar verwachting tot en met vrijdag 19 april. Er wordt gewerkt op doordeweekse dagen tussen 7.00 en 17.00 uur. Het fietspad tussen Doorn en Leersum is naar verwachting vanaf 20 april weer toegankelijk.


Tijdens de werkzaamheden is het fietspad volledig afgesloten en wordt het fietsverkeer tussen Doorn en Leersum omgeleid via Buurtweg, Broekweg, Darthuizerweg en de Broekhuizerlaan. Woningen en bedrijven direct grenzend aan het fietspad blijven bereikbaar. Er zijn verkeersregelaars aanwezig om aanwonenden te begeleiden naar hun woning. Het gemotoriseerde verkeer op de N225 ondervindt weinig hinder van de werkzaamheden aan het fietspad. Wel is er op de kruisingen een dagdeel hinder vanwege frees- en asfaltwerk. Dit is buiten de spits en wordt een week van tevoren aangekondigd. Meer informatie over de doorfietsroutes staat op www.provincie-utrecht.nl/doorfietsroutes

(externe link).