Door brand getroffen bedrijven in Driebergen maken doorstart


DRIEBERGEN Vrijdagnacht 30 december heeft een grote brand een wasserij, technisch installatiebedrijf, een bouwmarkt en een autobedrijf op industrieterrein Nijendal in Driebergen-Rijsenburg verwoest. ChristenUnie Utrechtse Heuvelrug stelde vragen over de voortgang.

Twee maanden verder hebben twee van de vier bedrijven een nieuwe locatie gevonden, waarvan één buiten de gemeente, de ander op het industrieterrein zelf. Er ligt inmiddels een aanvraag voor herbouw op de locatie. Alle vier getroffen bedrijven overwegen een doorstart. Op welke termijn is op dit moment onduidelijk.

Portefeuillehouder veiligheid, burgemeester Frits Naafs heeft een onderzoek laten instellen naar de stapeling van risico’s: meerdere benzinepompen, een hoogspanningsstation, de landelijke meldkamer en een vuurwerkopslag op een klein oppervlak.

Het terrein is inmiddels vrijgegeven, zodat gestart kan worden met het opruimen van de restanten van de brand. Tot de tijd is het terrein voorzien van zwarte schermen om de de resten van de brand te onttrekken aan het zicht.