Doornse Golfclub moet op zoek naar nieuw onderkomen

DOORN De meer dan 200 leden van de Doornse Golfclub moeten op zoek naar een nieuw onderkomen. Na meer dan 30 jaar komt er een einde aan gesubsidieerd golfen in Doorn.

Het terrein is ooit aangekocht om woningbouw te voorkomen. Gemeenteraadsleden waren altijd nauw betrokken bij de vereniging en maakten zelfs deel uit van het bestuur.

Toen in 2020 de gemeente moest opdraaien voor de verliezen van de vereniging, vanwege teruglopend ledenaantal, is een nieuwe afspraak gemaakt. De golfclub mocht nog 5 jaar spelen op het terrein. Daarna zou er woningbouw  plaatsvinden.

Inmiddels is het bijna zover. Er liggen plannen voor de bouw van 88 flexwoningen, van het type waarvan er reeds 56 zijn geplaatst in Wijk bij Duurstede.

Voor het zover is, moet nog wel een aantal onderzoeken worden afgerond, waaronder een natuuronderzoek, om te kijken of er geen natuurwaarde verloren gaat. 

Het is de verwachting dat 2026 de woningen gerealiseerd gaan worden. Tot die tijd kan er nog een balletje geslagen worden op het golfterrein in Doorn.