Raad Heuvelrug naar de rechter voor behoud Hens

MAARN Partij voor de Dieren, OPEN, D66 en BVH lokaal stappen naar de rechter vanwege de nieuwe plannen rond het Henschotermeer.

De exploitant wil een aantal horeca gelegenheden realiseren en/of uitbreiden en een uitkijktoren. Daarnaast worden de openingstijden opgerekt, zodat er ook 's avonds activiteiten kunnen  plaatsvinden. Dat laatste zal overlast veroorzaken voor inwoners van het naastgelegen dorp Maarn.

Partijen zijn van mening dat de belangen van de gemeente en haar inwoners worden geschaad door dit nieuwe bestemmingsplan en vragen de Raad van State een uitspraak te doen in deze zaak. 

CDA, VVD en SGP doen niet mee. Zij zijn van mening dat een democratisch genomen besluit gerespecteerd moet worden en Utrechtse Heuvelrug maar haar verlies moet nemen.

Het nieuwe plan ligt nu nog ter inzage tot begin juli, daarna start de  gang naar de Raad van State. Het kan nog wel even duren voor er een uitspraak komt. Mocht het nodig zijn, kunnen partijen vragen om het opschorten van alle werkzaamheden, tot aan de uitspraak van de rechter.