Eerste Zusterpark in gemeente Veenendaal officieel gelanceerd


REGIO Vandaag is De Turfweide in Veenendaal officieel gelanceerd als het nieuwste Zusterpark van Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug. De lancering is geopend door de voorzitter van De Turfweide, Johan Huibers, en de directeur-bestuurder van het Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug, Gijs de Kruif. De Turfweide is daarna officieel benoemd tot Zusterpark door de onthulling van het Zusterparkbord, door Johan Huibers en wethouder Engbert Stroobosscher van gemeente Veenendaal.

De Turfweide sluit zich als eerste Zusterpark in Veenendaal aan bij een bestaande beweging en versterkt daarmee de verbinding tussen het Nationaal Park en het stedelijk gebied daaromheen. De Zusterparkenbeweging wil het groen en de natuur in en om de stad versterken door te vergroenen en samen één groot park te creëren. 

Vanaf 2019 werken Stichting Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug en de Zusterparken van onderaf aan meer steun voor en groei van groen in de stad door buurtvergroeners te verbinden met elkaar en het Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug. Steeds meer buurtvergroeners hebben zich aangesloten bij deze beweging. Er zijn nu 11 Zusterparken in gemeente Utrecht, 1 in gemeente Amersfoort én vanaf vandaag dus dit gloednieuwe Zusterpark in de gemeente Veenendaal. Voor meer informatie over Zusterparken en de samenwerking met het Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug: npuh.nl/zusterparken.