Initiatief voor fysiek eerbetoon aan The Blue DiamondsDRIEBERGEN In 1960 veroverden The Blue Diamonds de wereld met hun onvergetelijke hit 'Ramona'. In 2025
is het daarmee 65 jaar geleden sinds de release van deze tijdloze klassieker door het zangduo dat gevormd werd door de broers Ruuden Riem de Wolff uit Driebergen-Rijsenburg.

Als eerbetoon en herinnering aan de The Blue Diamonds is er een particulier initiatief gelanceerd om volgend jaar een kunstwerk ter ere van het zangduo te plaatsen in het park rondom de Oranjevijver, vlakbij het woonadres waar de broers destijds zijn opgegroeid. Het initiatief komt voort uit de wens om de belangrijke bijdrage van The Blue Diamonds aan de Nederlandse muziekgeschiedenis te benadrukken, evenals hun impact op de internationale muziekscene
en de persoonlijke band met hun voormalige woonplaats.

In 1949 kwamen Ruud en Riem de Wolff als jonge jongens met hun familie vanuit Indonesië  naar Nederland en kwamen in Driebergen-Rijsenburg te wonen. In hun tienerjaren zongen ze op schoolfeestjes met bands als The String Extase Boys en The Cool Cats.

Het repertoire bestond voornamelijk uit covers van The Everly Brothers, zo ook hun toenmalige debuutsingle (Till) I kissed you. In 1960 stond hun uitvoering van Ramona (een song uit een film uit 1928) maandenlang in de hitlijsten, en ook in veel andere landen was het nummer een enorme hit.

Begin jaren zestig toerden beide broers samen met Anneke Grönloh door Indonesië, terwijl in Nederland en andere Europese landen verschillende nummers de hitparade haalden. Voor Ramona, waarvan vele miljoenen exemplaren zijn verkocht, ontvingen de broers de Edison muziekprijs. Tot het overlijden van Ruud de Wolff in december 2000 bleven The Blue Diamonds platen maken en optreden. In 2017 overleed ook Riem de Wolff.

Meer informatie over het initiatief is te verkrijgen via email info@eerbetoon-thebluediamonds.nl