Inspraak Henschotermeer voor dovemansorenREGIO in een afgeladen aula van de algemene begraafplaats in Woudenberg, hebben13 insprekers, waaronder 3 raads- en commissieleden van Utrechtse Heuvelrug, tevergeefs getracht de gemeenteraad van Woudenberg op andere gedachten te brengen over het bestemmingsplan Henschotermeer.

Waar gaat het ook alweer om?
De exploitant heeft enige jaren geleden de exploitatie van het Henschotermeer overgenomen van een aantal gemeenten. Vrijwel direct werd een hek om het meer geplaatst met toegangspoortjes. Volgens insprekers, puur en alleen voor exploitatie en winstmaximalisatie, is een aantal plannen ontwikkeld:

A. een restaurant bij de ingang (550m2)
B. een bedrijfswoning (600m3)
C. een evenementenhal op het grondgebied van Utrechtse Heuvelrug (1500m2)
D. uitbreiding van het restaurant (350m2)
E. een derde brug
F. een klimtoren op het eiland en uitbreiding van de bebouwing (200 m2)
16 evenementen na zonsondergang, inclusief 1 mega evenement, bijv. een dancefestival


Helaas bleek de inspraak voor dovemansoren. Terwijl insprekers nog de stille hoop hadden op enigerlei wijze invloed te kunnen uitoefenen op het voorliggende plan. bleken de Woudenbergse raadsleden hun oordeel over de plannen al te hebben voorbereid op hun laptops en werd het voorlezen uit eigen werk.

Er zal hooguit nog een beetje bijgeschaafd worden, maar de gemeenteraad kiest niet voor rust, dieren en  natuur, maar voor de commerciĆ«le belangen van de lokale ondernemer, was de algemene mening van de insprekers.

Bekijk hier de inspraak van de leden van de raad en commissie van Utrechtse Heuvelrug, Paul Blom (Partij voor de Dieren), Goof Lindijer (OPEN) en Francine van der Velde (BVH lokaal).