Je hond los in het Mollenbos, mag dat?


DRIEBERGEN Toen het Mollebos of Driebergse bos eigendom was van de gemeente, was het verboden honden los te laten lopen. Dit werd echter niet gehandhaafd. Na de verkoop is de nieuwe eigenaar Landgoed Den Treek-Henschoten verplicht gesteld toe te staan dat honden onder appèl op de paden en de zandvlakte in het Mollebos los mogen worden uitgelaten.

De situatie rondom het bosmeer, het vennetje dat direct grenst aan het Mollebos, is wel veranderd. Deze is al jarenlang eigendom van landgoed Den Treek-Henschoten en was geen onderdeel van de koopovereenkomst met de gemeente. Om dit stuifzand met het water is een houten omheining geplaatst en daar binnen mogen honden alleen aangelijnd komen. De grens en benaming is met borden duidelijk aangegeven. 


Wanneer een hond op landgoed Den Treek-Henschoten aangelijnd moet zijn, staat dat op de borden aangegeven en wordt hierop gehandhaafd. Dat betekent dat bij een overtreding een waarschuwing wordt gegeven of een bekeuring wordt uitgeschreven door de toezichthouders.