13 januari - Swingende start van het bluesjaarWIJK BIJ DUURSTEDE Al jaren slaagt BluesinWijk er in het nieuwe jaar af te trappen met een band van formaat. Na openers als Detonics, Ragtime Rumours, Bluesbones, Harlem Lake, Black Cat Biscuits en Bernard Allison is het 13 januari de beurt aan de Duitse topband van Kai Strauss. Hét gezicht van de Europese blues als het gaat om swingende elektrische Chicago-blues uit de jaren 60 op een hedendaagse manier uit te voeren en te vertolken. Denk aan Albert King in een modern jasje, lekker strak en swingend.

15 jaar BluesinWijk
Het nieuwjaarsconcert in theater Calypso is niet alleen een muzikaal hoogtepunt, maar ook heel speciaal voor de Wijkse Bluesclub. Ze bestaan dit jaar alweer vijftien jaar! Wat in 2009 begon met een daverend succes op een eigen bluesplein bij Jazz by Duurstede is uitgegroeid tot een bluesclub op lokaal en regionaal niveau. Jaarlijks organiseren ze zo’n 10 bluesevents, wordt hun programma steeds breder en internationaler, komen bands graag weer terug vanwege de bijzondere Waikse sfeer, hanteren ze betaalbare toegangsprijzen en staat ‘uitverkocht’ regelmatig op hun affiches. Inkomsten voor de evenementen komt uit de entree, van sponsors en niet te vergeten van een grote vriendenclub. Dat alles bij elkaar zorgt ervoor de club al vijftien jaar springlevend is en hogelijk wordt gewaardeerd door een trouwe achterban aangevuld met bluesliefhebbers uit het hele land. Een club waar Wijk bij Duurstede trots op mag zijn!

Theater Calypso
Zaterdagavond 13 januari is theater Calypso dus weer de ‘place to be’ voor een paar honderd bluesfans. Om 20.00 uur gaan de deuren open, draait de DJ lekkere blues en vanaf 20.30 uur is het genieten geblazen met Kai en z’n band. Entree is €17,50. Tickets te koop via www.calypsotheater.nl. Zorg dat je erbij bent!