20 april - Boot op de Hoek


DRIEBERGEN Jenny Boot heeft sinds januari van dit jaar een atelier in de CultuurHoek. Om kennis te maken met haar werk, exposeert zij t/m 25 mei in de expositiezaal van de CultuurHoek een collectie van haar portretten.

Licht is een belangrijk aspect in Jenny’s werk. Zelf zegt zij hierover: “Licht is wat een foto maakt of breekt, ook al kan een foto, een idee of een model mooi zijn, als het licht niet goed is blijft de foto niet overeind. Door het gebruik van licht kan ik mijn modellen in schilderachtige beelden vastleggen.”

Jenny studeerde af in modefotografie aan de Fotoacademie in Amsterdam en rolde in 2015 de kunstwereld in. Haar majestueuze portretten hingen op talloze Artfairs over de hele wereld en werden opgenomen in diverse collecties, zoals in het Palms hotel in Las Vegas waar haar werk naast artiesten als Damien Hirst, Jean-Michel Basquiat en KAWS hangt.

Black girl with pearl Eén van de werken, Black Girl with Pearl, is in 2020 toegevoegd aan de collectie van het Stedelijk Museum Schiedam en hangt ook in het Vermeer Centrum in Delft.

In 2024 heeft Jenny het schilderen naast haar fotografie weer opgepakt waar ze nu in de CultuurHoek veel mee bezig is. Jenny wordt vertegenwoordigd door verschillende galeries in binnen- en buitenland.

Meer informatie: www.jennyboot.nl