Feestelijk Oranjefestijn op Kerkplein RijsenburgDRIEBERGEN_RIJSENBURG Het monumentale Kerkplein óp Rijsenburg was ook dit jaar weer het bruisende epicentrum ter ere van Koningsdag! Onder een stralende zon met af en toe een klein buitje was er een overweldigende opkomst van Oranje feestvierders 'van heinde en verre’.

De organiserende vereniging Vrienden van het Kerkplein had een breed scala aan kramen en foodtrucks bij elkaar verzameld van o.a. goede doelen, kleding en sierraden, maar bijvoorbeeld ook de historische vereniging Vroeger en Nu en het jubilerende Tussen Heuvelrug & Wetering (THW) dat tijdens deze Koningsmarkt hun crowdfunding-actie zijn gestart voor een kleurrijke bloemenweide op het veld voor de Seminarieflat. Naast etenswaren uit alle windstreken die werden aangeboden verkochten de Vrienden van het Kerkplein zelf de bekende en typisch Hollandse oranje tompouces, die in een mum van tijd waren uitverkocht. Al met al weer een enorm gezellige dag waarop we niet alleen onze nationale trots vierden, maar ook als dorpsgemeenschap de onderlinge banden weer konden verstevigen. Traditioneel was er het bezoek van een delegatie van het gemeentebestuur; burgemeester Frits Naafs, net aanbevolen voor een vierde ambtstermijn, kwam samen met de wethouders Boonzaaijer en Jorg naar het Kerkplein.

De Vrienden van het Kerkplein bedanken graag iedereen die heeft bijgedragen aan het succes van dit fantastische evenement. Samen hebben we er weer een prachtige Koningsdag van gemaakt!