1 juni | Everything is color – Expositie van Olga Bohnsack


Kom 1 en 2 juni van 12:00 uur en 17:00 uur genieten van een expositie met kleurrijke en veelal abstracte schilderijen en tekeningen van Olga Bohnsack.

“Mijn werk is kleurrijk en meestal abstract. Ik vind het spannend om te ontdekken
welke relaties kleuren met elkaar hebben en ook te onderzoeken wat voor energieën en licht zij weer kunnen geven.”

“De mogelijkheden waarop ik mij in de schilderkunst begeef zijn erg verbonden met mijn levenssituatie. Het schilderen is een proces van beweging, waarin tekens, symbolen en kleuren ontstaan, zowel met als zonder bedoeling. Dat betekent voor mij de vrijheid een eigen betekenis eraan toe te kennen. Het tekenen heeft de laatste jaren een belangrijke plek ingenomen in mijn werk. Het maakt nieuwe mogelijkheden van nog niet bekende vormentaal zichtbaar. Door te experimenteren ervaar ik mijn intuïtie en kan ik spelenderwijs te werk gaan. Bij het maken van foto’s is het de magie van het moment wat inspireert.”

Olga Bohnsack (1952) volgde haar opleiding beeldende kunst, therapie en pedagogie in Duitsland. Sinds 1988 is zij werkzaam als beeldend kunstenaar en docente in binnen- en buitenland. Vele jaren werkte zij ook in Zuid-Frankrijk. In haar schilderijen zijn kleuren, licht en ruimte een belangrijke basis.

De expositie wordt feestelijk geopend door Lisette Leblanc, kunsthistorica. Voor verdere informatie zie: www.olgabohnsack.nl