Fietstunnel moet Donderbergrotonde een stuk veiliger maken


UTRECHT/LEERSUM Tijdens een gezamelijke informatieavond voor Statenleden van de Provincie Utrecht en Raadsleden van Utrechtse Heuvelrug presenteerden gedeputeerde Mobiliteit André van Schie en het projectteam het omgevingsonderzoek Donderbergrotonde en tot welke maatregelen dit kan leiden. Als speciale gasten waren leden van werkgroep Donderbergrotonde aanwezig.

Vijf verschillende scenario's werden gepresenteerd variërend van eenvoudige verkeersmaatregelen tot het afsluiten van de Broekhuizerlaan en stoplichten. Als voorkeursvariant stelt de provincie voor om een fietstunnel aan te leggen richting Doorn.

Met de aanleg van een fietstunnel wordt de fietsstructuur rond de rotonde versimpeld. Verkeersstromen worden van elkaar gescheiden en het fietsverkeer conflicteert niet meer met het autoverkeer ter hoogte van de rotonde. Een deel van de bestaande fietsstructuur wordt verwijderd. Fietsroutes worden hierdoor wel langer. 

Richting Maarsbergen wordt het bestaande onverharde wandelpad door het bos tussen de begraafplaats en de N226 een volwaardig fietspad. Uitgezocht moet worden hoe het bestaande appartementengebouw op de hoek ontsloten wordt voor fietsers en voetgangers.

Het gaat nog wel een paar jaar duren, voordat het plan werkelijkheid is geworden, maar er is zicht op een oplossing voor de Donderbergrotonde. Lees meer >>