Houtstapels sieren Hydeparklaan na verkoop Mollenbos aan Den Treek-HenschotenDRIEBERGEN - Maart 2023 heeft de gemeente Utrechtse Heuvelrug het Mollenbos, ook wel Driebergse bos genoemd, verkocht aan Landgoed Den Treek-Henschoten voor 462.000 euro. Het Mollenbos is het westelijke gedeelte van het landgoed het Heihuis. Het bosgebied van ruim dertig hectare ligt tussen de Baden Powelllaan en de Hydeparklaan in Driebergen.

In de koopovereenkomst hebben de gemeente en het landgoed goede afspraken gemaakt, is te lezen in een artikel in de Kaap van 22 maart 2023. Wethouder Boonzaaijer: “Ik heb er alle vertrouwen in dat het landgoed het natuurschoon in goede staat houdt en dat onze inwoners en bezoekers ervan kunnen blijven genieten"

Inmiddels is in het bos over een lengte van vele honderden meters een hek geplaatst. Najaar van 2023 is men begonnen met massale bomenkap. Paden zijn vernietigd door grote machines. Enorme houtstapels sieren de Hydeparklaan. Naar aanleiding hiervan stelt de Partij voor de Dieren vragen aan het college tijdens de Open Agenda van maandag 22 januari aanstaande. https://heuvelrug.notubiz.nl/document/13700078/1