8 middeldure en dure appartementen in voormalige winkelpanden in Driebergen


DRIEBERGEN In 2019 heeft de gemeente een initiatief ontvangen voor de bouw van acht appartementen op het perceel aan de Traaij 71-73 in Driebergen-Rijsenburg.De appartementen worden gesitueerd aan de achterzijde van de winkelpanden, aan de zijde van het Heetveld. Een deel van de winkelpanden wordt hiervoor gebruikt.

Het pand aan de Traaij 71-73 staat al een tijdje gedeeltelijk leeg. Het ligt midden in het centrum en de achterzijde ervan grenst aan het Heetveld. De achterzijde van de winkelstraat is geen aantrekkelijk gebied. Met de komst van de appartementen en daaraan toegevoegd twee ateliers op de begane grond kan deze zijde een meer kwalitatieve uitstraling krijgen en worden acht appartementen toegevoegd. Voor deze ontwikkeling worden voldoende parkeerplaatsen op eigen terrein gerealiseerd. De appartementen worden gerealiseerd in het middendure (zes wooneenheden) en dure (twee wooneenheden) gerealiseerd.

De ontwerp omgevingsvergunning ligt zes weken ter inzage, waarna het college een definitief besluit neemt op de aanvraag.