Camera's in de Groenhoek werken. Geregistreerde incidenten bijna 80% gedaald


DRIEBERGEN Sinds de inzet van het cameratoezicht in de wijk Groenhoek in Driebergen is het aantal incidenten sterk verminderd. De politie heeft een analyse gemaakt en gekeken naar de geregistreerde incidenten. In de periode november 2023 tot januari 2024 waren er slechts 20 geregistreerde incidenten t.o.v. 90 in een vergelijkbare periode vorig jaar, een daling van bijna 80%.

Wijkagenten zijn verschillende keren in de Groenhoek aanwezig geweest en hebben actief inwoners en ondernemers opgezocht, om te vragen hoe het staat met het veiligheidsgevoel. Inwoners en de ondernemers zijn over het algemeen zeer tevreden met de camera’s en voelen zich daadwerkelijk veiliger in hun leefomgeving. 

Op basis van de cijfers en het veiligheidsgevoel is de conclusie dat het cameratoezicht sterk heeft bijgedragen aan de veiligheid in de buurt. Er zijn echter nog steeds incidenten. Daarnaast werkt het cameratoezicht zeer waarschijnlijk ook preventief, Daarom is besloten om het cameratoezicht met twee maanden te verlengen en daarna langzaam afbouwen en de situatie normaliseren. Bron: Heuveulrug.nl