Utrechtse Heuvelrug is binnenkort een voedselcollectief rijkerHEUVELRUG De gemeente Utrechtse Heuvelrug is binnenkort mogelijk een voedselcollectief rijker. Voko Heuvelrug werft leden voor een nieuwe ‘voedselgemeenschap’. Streven is te bouwen aan een sterke, zelfdragende lokale economie waarbij bewoners, ondernemers, boeren en instanties samen komen. Met de Voko Heuvelrug doet men samen boodschappen bij lokale biologische producenten.

Men mikt op een wekelijkse goed gevulde tas, die in de buurt opgehaald kan worden. Daarin superverse biologische boodschappen, waar men een redelijke prijs voor betaalt. En je betaling gaat rechtstreeks naar de boer en tuinder. Voor onder andere het sorteren en inpakken in kratjes van de bestelde boodschappen werk je eens per maand vier uurtjes mee, met een leuke groep mensen.

Het productaanbod is afhankelijk van het seizoen, dit kan elke week variëren. Bijvoorbeeld: groenten, kruiden, fruit, vlees, zuivel, kaas, eieren, ijs, diervoeding of bloemen. Op het ogenblik zijn er zo een veertig deelnemers. We starten bij vijfenzeventig deelnemers. Doet je mee? Meer informatie en aanmelden via wijdeheuvelrug.nl/voko.