Ruud van Bennekom wil doorgaan als burgemeester van gemeente Bunnik


Ruud van Bennekom wil graag burgemeester van de gemeente Bunnik blijven en stelt zich beschikbaar voor een nieuwe termijn. Dat heeft hij aan de commissaris van de Koning Hans Oosters laten weten. Ruud van Bennekom is sinds 2018 burgemeester en in november van dit jaar loopt zijn eerste termijn af. De commissaris gaat in gesprek met de gemeenteraad over de herbenoemingsprocedure.

“Toen ik in 2018 hoorde dat ik burgemeester van Bunnik mocht worden, was dat voor mij 'de hoofdprijs'. Dat is het nog steeds. Het burgemeesterschap is en blijft een prachtbaan én zeker in Bunnik. Ik was er dan ook snel uit om de commissaris van de Koning te laten weten dat ik mij graag opnieuw beschikbaar stel,” aldus Ruud van Bennekom. “Ik voel mij thuis in Bunnik en zie een gemeente met veel uitdagingen en ambities. Daar wil ik me de komende jaren met enthousiasme en energie voor blijven inzetten.”

Met deze stap start de herbenoemingsprocedure. Belangrijkste stap daarin is de aanbeveling die de gemeenteraad van Bunnik over de herbenoeming moet doen. Een vertrouwenscommissie uit de raad bereidt de komende maanden de aanbeveling voor. Naar verwachting stuurt de gemeenteraad voor de zomer de aanbeveling aan de commissaris van de Koning. Deze zendt de aanbeveling, inclusief zijn advies, naar de minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijkrelaties. De minister draagt vervolgens de burgemeester voor herbenoeming voor bij de Koning.