Gemeente draagt project over. Energiecoaches en -fixers aan de slag via Heuvelrug EnergieHEUVELRUG Sinds maart 2023 zet gemeente Utrechtse Heuvelrug vrijwillige energiecoaches en energiefixers in. Per 1 april 2024 neemt de lokale energiecoöperatie Heuvelrug Energie de coördinatie en begeleiding van deze vrijwilligers over van de gemeente. Energiecoaches geven energiebesparingsadvies aan inwoners die minder te besteden hebben en hoge energiekosten hebben. Energiefixers helpen deze inwoners met het aanbrengen van energiebesparende maatregelen zoals radiatorfolie, ledlampen en tochtstrippen. Waar nodig isoleren ze ook de buizen van de centrale verwarming. De gemeente is blij om conform het uitvoeringsprogramma Groen en Duurzaam Doen, met een lokale partner aan deze opgave te gaan werken.

Heuvelrug Energie is een coöperatieve vereniging die zich inzet voor het verduurzamen van de energievoorziening in Utrechtse Heuvelrug. Heuvelrug Energie werkt niet commercieel en ondersteunt bewoners en bedrijven bij energiebesparingsmaatregelen en zet zich in voor lokale duurzame energie-opwekking.

Wethouder duurzaamheid Karin Oyevaar is blij met de samenwerking met Heuvelrug Energie. “Samen aan de slag om stap voor stap, wijk voor wijk onze huizen en bedrijven duurzamer te maken is een van de grote en noodzakelijke opgaven van deze tijd. Gelukkig is de betrokkenheid bij een duurzame samenleving in onze gemeente groot. De vrijwillige energiecoaches en energiefixers helpen onze inwoners die minder te besteden hebben en hoge energiekosten hebben met energiebesparende maatregelen. Om dit verder te versnellen zijn wij als gemeente een samenwerkingsverband aangegaan met Heuvelrug Energie. Deze lokale energiecoöperatie wordt ook gerund door vrijwilligers. Zij gaan zich de komende tijd inzetten voor de uitbreiding en aansturing van de vrijwillige energiecoaches en -fixers. Als college zijn wij heel blij met deze samenwerking!”

Meer informatie over de inzet van energiecoaches en -fixers is te vinden op: https://heuvelrugenergie.nl/ en via mail: samen@heuvelrugenergie.nl