6 mei klimaatactie Extinction Rebellion in Woudenberg


Maandag 6 mei is Extinction Rebellion Utrechtse Heuvelrug en Woudenberg (XRUH) van plan om een publieksvriendelijke actie te houden om aandacht te vragen voor de klimaatcrisis, dit keer voor het gemeentehuis van Woudenberg. Dit is de tweede keer dat deze nieuwe groep een dergelijke actie houdt.

Elke eerste maandag van de maand om 12:00 wordt het landelijke luchtalarmsysteem getest. Extinction Rebellion koppelt het luchtalarm aan de klimaatcrisis. De klimaatcrisis is nu al voelbaar en niet alleen ver van ons bed, maar ook in onze eigen regio merken we al dat het klimaat, het weer, en de natuur verandert. Daarom zegt ook XRUH: Luchtalarm is klimaatalarm. Rond 12:00 maandagmiddag komen rebellen bij elkaar om te luisteren naar een speach, en om, als de sirene gaat, een Die-in te houden. Dan laat een ieder zich vallen en blijft als voor dood liggen, symbolisch voor de de dodelijke gevolgen van klimaatcrisis.

XRUH nodigt een ieder uit om bij deze publieksvriendelijke en niet verstorende actie aanwezig te zijn en wellicht mee te doen. Vooral aan mensen van de gemeenteraad, burgemeester en wethouders om met elkaar in gesprek te gaan wat er in onze regio te merken is van de klimaatcrisis en wat er in onze regio wellicht moet gebeuren om de klimaatcrisis, of de gevolgen ervan tegen te gaan.