4 mei opening eerste wildopvang provincie Utrecht bij Steck in Overvecht


REGIO Op zaterdag 4 mei opent Stichting Snorhaar met wethouder Linda Voortman officieel de deuren van de wildopvang bij tuincentrum Steck. De opening is gratis toegankelijk voor alle geïnteresseerden. Oprichters Stef Arens en Frederike Lijffijt lanceren met de stichting de eerste opvang voor kleine wilde zoogdieren in de provincie Utrecht. De nieuwe wildopvang vermindert de druk op andere wildopvangen in Nederland, verbetert dierenwelzijn en laat mensen in contact komen met de natuur.

Op 4 mei kunnen mensen bij de wildopvang langskomen tussen 13.00 en 16.00 uur. Om 14.00 uur opent wethouder Voortman de wildopvang officieel. De aanwezigen krijgen informatie over wat Stichting Snorhaar doet. Ze kunnen deelnemen aan rondleidingen door de opvang en een kijkje nemen in de dierenambulance. Er zijn taartjes en een openingsmarkt met merchandise. Voor kinderen staat de knuffeldierendokter klaar: ze kunnen op consult met hun eigen knuffelbeest. Ook trapt de expositie van de fotowedstrijd Wild in Beeld af: de twintig winnende wildfoto’s zijn vanaf nu nog tien weken te bewonderen. De middag eindigt om 16.00 uur.

De vrijwilligers van Stichting Snorhaar verzorgen de kleine zieke, verweesde en gewonde dieren die particulieren en professionals binnenbrengen. De dieren herstellen in de IC-, quarantaine- en revalidatieruimte. Als het nodig is, krijgen ze een medische behandeling. De wildopvang wordt hierbij ondersteund door een dierenarts. Het uiteindelijke doel? Egels, hazen, konijnen en eekhoorns weer gezond laten terugkeren in de natuur. Behalve goede zorg geeft de stichting ook educatie over de natuur in de stad. Stef Arens: “De afgelopen jaren neemt de druk op wildopvangen en dierenambulances steeds verder toe. Een opvang in Utrecht scheelt tijd, geld en drukte bij de ambulance en andere opvangen in Nederland. En voorkomt onnodige stress bij de dieren.”

De opening is van 13.00 tot 16.00 uur. Stichting Snorhaar zit naast de dierenafdeling van Steck. Steck is het voormalige Tuincentrum Overvecht. Het ligt vlak bij Groenekan, naast het Noorderpark en de oprit naar de A27.