Integrale controle op bedrijventerrein in gemeente Utrechtse Heuvelrug


DRIEBERGEN Op dinsdag 16 april heeft gemeente Utrechtse Heuvelrug samen met de politie, Omgevingsdienst, Stedin en het Platform Veilig Ondernemen een integrale controle uitgevoerd bij verschillende bedrijven in Driebergen-Rijsenburg. Er wordt hierbij gecontroleerd of er aan diverse wet- en regelgeving wordt voldaan. Deze controle was erop gericht om ondermijning aan te pakken en tegen te gaan. Tijdens de controle zijn geen grote overtredingen gesignaleerd.

Tijdens een integrale controle kijken de toezichthouders en controleurs elk vanuit hun eigen specialisme naar de situatie in een pand. Dit kan bijvoorbeeld gaan over brandveiligheid, (illegale) bewoning of ondermijning. Deze integrale controles worden met enige regelmaat uitgevoerd om criminele activiteiten te signaleren en onveilige of overlastgevende situaties tegen te gaan. Zo blijft gemeente Utrechtse Heuvelrug een prettige plek om te wonen en te werken.

Er is een aantal kleinschalige overtredingen geconstateerd door de Omgevingsdienst. Verder voldeden de bedrijven aan de wet- en regelgeving, gedurende de controle. De betrokken ondernemers en omwonenden waren over het algemeen positief over de controle. Ze zijn blij dat de overheid in de omgeving controleert, ten behoeve van een veilig woon- en werkklimaat.

Burgemeester Frits Naafs: ‘’Gezamenlijk met verschillende partijen werken we aan een veilige gemeente, waarin inwoners fijn wonen en ondernemers de ruimte krijgen. Juist daarom zijn dit soort controles belangrijk. Tijdens deze controles pakken we misstanden aan en beĆ«indigen we ongewenste situaties. Daarmee proberen we te zorgen voor een veilige en fijne omgeving.’’
Heeft u een vermoeden of signaal van criminaliteit in uw buurt? U kunt altijd contact opnemen met uw wijkagent. Blijft u liever anoniem? U kunt iets melden zonder uw naam of adres op te geven bij Meld Misdaad Anoniem via 0800 – 7000 (gratis) of via www.meldmisdaadanoniem.nl. Op deze manier krijgt de politie waardevolle informatie en kunt u anoniem helpen om uw omgeving veiliger te maken!