Wethouder Oyevaar opent Regionaal Energiecentrum samen met 4 andere wethouders


REGIO Op 24 april hebben de wethouders van vijf deelnemende gemeenten het Regionaal Energiecentrum op de Slotlaan 279 in Zeist feestelijk geopend. De wethouders bekrachtigden deelname van hun gemeente door het aanbrengen van het gemeentelogo op de overzichtskaart en door het uitspreken van een persoonlijke boodschap aan de initiatiefnemers.

Het Regionaal Energiecentrum bedient inwoners van de gemeenten Bunnik, Houten, Utrechtse Heuvelrug, Wijk bij Duurstede en Zeist. Zij kunnen er terecht voor informatie en onafhankelijk advies over het verduurzamen van hun woning en voor demonstraties van verschillende oplossingen. Denk hierbij aan isolatiemateriaal, ventilatiesystemen en warmtepompen. Deze diensten worden verzorgd door Grijs naar Groen, dat voorheen in Houten gevestigd was. Inwoners van Zeist kunnen in het Regionaal Energiecentrum ook terecht voor hulp door de vrijwilligers van Mijn Groene Huis. 

Dit is een aanvulling op de diensten van bestaande energie-initiatieven en (digitale) energieloketten in Bunnik, Houten, Utrechtse Heuvelrug en Wijk bij Duurstede. Voor het zien en horen van diverse energietechnieken, zoals warmtepompen en ventilatiesystemen én voor professioneel advies kunnen zij doorverwijzen naar het Regionaal Energiecentrum. Zie voor meer informatie de websites van Grijs naar Groen: https://grijsnaargroen.nl en Mijn Groene Huis: www.mijngroenehuis.nu.