1-2 maart - Zeist en Utrechtse Heuvelrug starten straatgesprekken over toekomst stationsgebied


Het gebied rond het station Driebergen-Zeist is meer dan een plek waar u gebruik maakt van het OV. Deze plek heeft alles in zich om een nieuwe kern te worden. Met meer ruimte voor wonen, werken, sporten én groen.

Gemeenten Zeist en Utrechtse Heuvelrug  willen weten hoe u denkt over het gebied rond het station. En hoe er samen een plek voor iedereen van te maken, om te wonen, te werken en te genieten van de natuur. Daarom hebben beide gemeenten een proces bedacht om alle wensen en waarden te kunnen ophalen. En is er een nieuwe website gemaakt: www.samenwerkenaandriebergen-zeist.nl.

Ze beginnen met luisteren, door deze maand langs te gaan bij bewoners, ondernemers en andere belanghebbenden. En door de straat op te gaan. We vinden het belangrijk om zo veel mogelijk verschillende mensen te spreken over de toekomst van ‘Driebergen-Zeist’. 
 
Straatgesprekken
Vrijdag 1 maart
10.00 – 11.30: Hoofdstraat 162 (bij kruispunt Albert Heijn), Driebergen-Rijsenburg
12.00 – 13.00: Bij IVA buisness school, Driebergen-Rijsenburg
13.30 – 14.30: Rijneiland, Odijk
15.30 – 17.30: Station Driebergen-Zeist
 
Zaterdag 2 maart
10.00 – 12.00: Driebergseweg (ter hoogte van Driebergseweg 22), Zeist
12.30 – 14.30: Hoog Kanje (Winkelcentrum Kerckebosch), Zeist
15.30 – 17.30: Korte Steynlaan (bij Jumbo), Zeist

Na te hebben geluisterd, gaan zij informatie toetsen. Dit doen xe van maart tot en met juni via online vragenlijsten én bijeenkomsten waar u naar toe kunt gaan. Na de zomer organiseren ze nog een laatste bijeenkomst, een zogenoemde expositie, om het eindresultaat te presenteren en uw mening daarover te horen. Het eindresultaat is een concept gebiedsvisie. De gebiedsvisie vormt de leidraad voor toekomstige plannen en voor de uitvoering van de gebiedsontwikkeling, zoals bestemmingsplannen of ontwikkelplannen. De beide gemeenteraden nemen in december 2024 een besluit over de visie.