Twintig nieuwe bomen op Landgoed Zonheuvel


Ter compensatie voor het drukwerk wat De Hoop&Koning produceert voor het Regionaal Bureau voor Toerisme (RBT) Heuvelrug en Vallei, plantten zij afgelopen 4 maart maar liefst 20 bomen op Landgoed Zonheuvel waar beide ondernemingen gevestigd zijn. Dit is één van de manieren waarop de organisaties een steentje bijdragen aan een beter klimaat.

Wim de Hoop van De Hoop&Koning vindt duurzaam ondernemen een ‘must’ in deze tijd. Tijdens het produceren van drukwerk wordt er CO2 uitgestoten. "Deze CO2 compenseren we zoveel mogelijk door nieuwe bomen te planten”, legt Wim uit. Samen met Peter van Doorn van Goedlandt Circulair Landgoedbeheer zocht hij een mooi plekje op het landgoed uit, waar de bomen de ruimte hebben om verder te groeien. Leuk bijkomend aspect is dat de bomen afkomstig zijn van Trees-To-Be, dat ook op het landgoed gevestigd is. Het RBT ontving een certificaat voor de schenking van de bomen.

RBT Heuvelrug Vallei waardeert de bomenplantactie van De Hoop&Koning bijzonder. Het sluit nauw aan bij hun visie op duurzaam recreatie en toerisme. De gedeelde visie van beide ondernemingen vormt de basis van de mooie samenwerking. Robbert Schuurmans van het RBT licht toe "Het planten van de bomen illustreert onze gedeelde visie op duurzaamheid, waarbij we niet alleen streven naar behouden van natuur en erfgoed, maar ook naar een gezond balans tussen recreatie, toerisme, de bewoners van de regio en de bedrijven die er gevestigd zijn." Het RBT plant sinds 2020 bomen terug in de natuur ter compensatie voor het drukwerk, maar doet dit nu dankzij de samenwerking met De Hoop&Koning in eigen regio.