24 april - Inloopavond onderzoek toekomst kruispunt Doorn


Gemeente Utrechtse Heuvelrug en provincie Utrecht houden op woensdag 24 april een inloopavond over het onderzoek naar de toekomst van het centrale kruispunt in het centrum van Doorn. Het gaat om de kruising van de Dorpsstraat (N225) met de Langbroekerweg/Amersfoortseweg (N227). De inloopavond vindt plaats in de raadzaal van het Cultuurhuis Pléiade, Kerkplein 2 in Doorn. Bezoekers kunnen vanaf 19.00 uur binnenlopen. Aanmelden is niet nodig.

De directe aanleiding voor het onderzoek is de aanleg van de Doorfietsroute van Utrecht Science Park-Veenendaal. De route binnen Doorn loopt mogelijk over het kruispunt, maar daar is de inpassing nog niet geregeld. Ook zijn er op dit moment andere aandachtspunten. Denk aan: slechte doorstroming, filevorming, onveilige verkeerssituaties en weinig ruimte op het kruispunt. Ook zijn er zorgen over de bereikbaarheid voor hulpdiensten. Mensen ervaren overlast door het verkeer en de wens van de gemeente is om de leefbaarheid te verbeteren.

Het onderzoek loopt tot het najaar van 2024 en wordt uitgevoerd door ingenieursbureau Arcadis. Tijdens de inloopavond gaat Arcadis met aanwezigen in gesprek over de resultaten van de eerste verkenning van de problemen op en rond het kruispunt. Deze verkenning toetst het ingenieursbureau bij bewoners, ondernemers en bezoekers van Doorn. De gemeente, provincie en Arcadis nodigen hen daarom uit om tijdens de inloopavond hun zorgen, meningen en ideeën te delen.

Inwoners die niet bij de inloopavond kunnen zijn, kunnen een e-mail met hun ideeën sturen naar postbusadviesmobiliteit@heuvelrug.nl. Meer informatie over het onderzoek is te vinden op www.heuvelrug.nl/kruispuntdoorn.