THW viert 40-jarig jubileum met aanleg bloemenweide op het seminarieveld


DRIEBERGEN Vereniging Tussen Heuvelrug en Wetering (THW) bestaat deze maand 40 jaar. Het begon eind 70er jaren met een actiegroep die werd opgericht om het seminariegebouw en andere waardevolle historische panden tegen sloop te beschermen. Sinds 1984 is deze actiegroep een vereniging die op de bres staat voor het behoud van de groene en cultuurhistorische waarden in en om Driebergen-Rijsenburg, het gebied tussen de Heuvelrug en de Langbroekerwetering.

THW, met zo’n 300 leden, zet zich in door het beïnvloeden van beslissingen van de gemeente door mee te denken over bouwplannen, groenbeleid en aanplant of kap van bomen. En door zelf de handen uit de mouwen te steken met een groep vrijwilligers, zoals bij het onderhoud aan de Heidetuin.

Ter gelegenheid van dit jubileum geeft THW een magazine uit met veel informatie over Driebergen-Rijsenburg. Dit magazine is gratis en wordt o.a. op Koningsdag verspreid via de eigen THW-stand bij het Kerkplein van Rijsenburg.

Het 40-jarig jubileum is voor THW ook een mooie aanleiding om de bloemetjes buiten te zetten; letterlijk, want het gaat om het plan om van de groene vlakte tussen het Schaepmanmonument en de Seminarieflat om te toveren in een bloemenweide.

Het aanleggen van zo’n veld vraagt een flinke investering. De grond is van de gemeente maar een aanzienlijk deel van de benodigde middelen zal THW zelf bij elkaar moeten zien te krijgen. Op Koningsdag start hiervoor een grote crowdfunding actie. THW hoopt op deze manier weer meer kleur op deze gezichtsbepalende plek in Driebergen- Rijsenburg te brengen en wat zeker zo belangrijk is; het levert dan een forse bijdrage aan de biodiversiteit.