Utrecht steeds meer verbonden met het Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug door opening 10e ZusterparkUtrecht, 22 april 2024 – Op zondag 21 april was de lancering van de Oosterspoorbaan in Utrecht als 10e Zusterpark van het Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug. Hiermee sluit de Oosterspoorbaan zich aan bij een netwerk van stadvergroeners. Mensen die groen in steden en tussen steden en het ommeland verbinden, helemaal tot aan het Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug. Het bijbehorende Zusterparkbord werd feestelijk onthuld, alle Zusterparken en het Nationaal Park plantten een boom en er waren die dag allerlei activiteiten te beleven voor jong én oud.

De Zusterparken-beweging wil samen één groot park zijn. Verschillende buurt- en stadvergroeners in provincie Utrecht zetten zich in voor behoud van bestaand groen, vergroenen van stukken stad en voor groene verbindingen tussen stad en het Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug (NPUH). De Zusterparkmakers willen met hun inzet bewoners en natuur van zowel de steden als de omgeving van de stad en het NPUH gezond houden. Steeds meer vergroeners hebben zich aangesloten bij deze beweging. Park Oosterspoorbaan is afgelopen zondag officieel geopend als 10e Zusterpark in Utrecht. Zo wordt de relatie tussen de stad Utrecht en het NPUH steeds verder uitgebouwd en versterkt.

Wil jij je inzetten voor natuur, landschap en groen erfgoed bij jou in de buurt, maar ook de verbinding maken met het Nationaal Park? Sluit je dan aan bij deze beweging van Zusterparken. Kijk voor meer informatie op npuh.nl/zusterparken