Feest van de Geest 2024 Utrechtse Heuvelrug tussen Hemelvaart en PinksterenHEUVELRUG Feest van de Geest is een ontmoeting tussen Beeldende Kunst, Pinksteren en Architectuur van Kerkgebouwen. Tussen Hemelvaart en Pinksteren 2024 exposeren 18 kunstenaars uit allerlei disciplines nieuw gemaakte = eigentijds werk in 11 kerken op de Utrechtse Heuvelrug.

In de periode tussen Hemelvaart en Pinksteren zijn kerken open voor het publiek. Kunstenaars presenteren en exposeren nieuw gemaakte kunst, geïnspireerd op het Pinksterfeest en de architectuur van kerkgebouwen. De open kerken zijn een speelse en beeldende inspiratiebron voor mensen die op zoek zijn naar hedendaagse kunst, cultuurhistorie, vormen van spiritualiteit, geloof, zingeving en recreatieve ontspanning.

Dit prachtige evenement maakt, vanuit het Pinksterfeest, als feest van inspiratie, een verbinding met die hedendaagse kunst. Daarmee door beeld, woord en klank bij mensen tot de verbeelding te laten spreken.

Het geheel biedt kansen tot vernieuwing en verbreding onder predikanten, gemeenteleden, vrijwilligers, kunstenaars en bezoekers. Bovendien vindt er een vernieuwende communicatie plaats tussen woord, beeld en klank die de "zender en de ontvanger" nieuwe mogelijkheden biedt tot kennis en begrip.

Alle kerken zijn tussen Hemelvaart en Pinksteren geopend van 13.00 – 17.00 uur.
Zondag 12 mei is de Parklaankerk gesloten. Bron: https://feestvandegeest.nl/heu/