Scoor dit Pinksterweekend inheemse Heuvelrugtuin-planten met korting, in 11 tuincentra op de Utrechtse Heuvelrug!HEUVELRUG Op zaterdag 18 mei, zondag 19 mei en maandag 20 mei bieden 11 tuincentra op en om Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug een kortingsactie aan op hun wilde & inheemse plantenassortiment. Tuiniers (in spĆ©) kunnen terecht bij tuincentra in Soest, Zeist, Amersfoort, Houten, Baarn, Woudenberg, Langbroek, Wageningen en Ede om drie inheemse planten te kopen voor slechts €10,00. Met deze planten kunnen inwoners hun tuin omtoveren tot een Heuvelrugtuin. Een Heuvelrugtuin staat vol met planten die passen in de omgeving van de Utrechtse Heuvelrug, zijn minstens 60% groen en 100% gifvrij.

Heuvelrugtuinen is een initiatief van Nationaal Park Utrecht Heuvelrug, Natuur en Milieufederatie Utrecht en IVN Natuureducatie en wordt mede mogelijk gemaakt door de steun van diverse partners en sponsoren. Gijs de Kruif (directeur-bestuurder Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug): “Het project Heuvelrugtuinen is de afgelopen vier jaar, met dank aan de fijne samenwerking met alle vrijwilligers en organisaties een groot succes geworden.”

Op dit moment zijn er 345 Heuvelrugtuinen, door de hele provincie. Doordat Heuvelrugtuinen zo natuurvriendelijk zijn, zijn ze beter bestand tegen hitte, droogte en wateroverlast. Elke Heuvelrugtuin is dus goed voor de natuur en draagt bij aan voldoende drink- en grondwater. Ook dieren worden blij van Heuvelrugtuinen: vossen, merels, egels en allerlei insectensoorten vinden er bijvoorbeeld beschutting.